J.K. Rowling avaldas aprillis valenime all kriminaalromaani

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta lõpul avaldas J.K. Rowling oma esimese täiskasvanute raamatu «The Casual Vacancy», mis on avaldatud ka eesti keeles pealkirjaga «Ootamatu võimalus».
Möödunud aasta lõpul avaldas J.K. Rowling oma esimese täiskasvanute raamatu «The Casual Vacancy», mis on avaldatud ka eesti keeles pealkirjaga «Ootamatu võimalus». Foto: SCANPIX

Harry Potteri raamatutega kuulsaks saanud J.K. Rowling tunnistas, et avaldas käesoleva aasta aprillis Robert Galbraithi pseudonüümi kasutades kriminaalromaani «The Cuckoo's Calling» («Käo kukkumine» eesti k.)

The Sunday Times'i andmetel võitis autor raamatu eest ka kaks auhinda.

Raamatu peategelaseks on eradetektiiviks hakanud sõjaveteran Cormoran Strike.

Raamat sai sooja vastuvõtu osaliseks ning Rowlingu autorlus paljastus alles pärast seda, kui ajaleht uuris, kuidas on võimalik, et ühe kirjaniku debüütteos on niivõrd enesekindel.

«Ma lootsin hoida seda pisut kauem saladuses, sest Robert Galbraith (olemine) on minu jaoks olnud väga vabastav kogemus,» kommenteeris Rowling.

«On olnud imeline avaldada midagi ilma et sulle pandaks teatud ootusi ning teise nime all tagasiside saamine on puhas rõõm.»

Sunday Times'i andmetel on seni müüdud 1500 raamatu kõvakaanelist eksemplari. Amazoni teatel on müüginumbrid hakanud pärast tegeliku autori selgumist hüppeliselt tõusma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles