USAs puhkesid meeleavaldused pärast Zimmermani õigeksmõistmist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs puhkesid eile meeleavaldused kõikjal riigis pärast mustanahalise teismelise Trayvon Martini tapnud George Zimmermani õigeksmõistmist.

Los Angeleses toimusid eile politsei ja meeleavaldajate vahel kokkupõrked ning protestijad takistasid kiirteel liiklust. Inimesed loopisid ametivõime kivide ja patareidega ning üks protestija vahistati, kirjutab uudisteagentuur AP.

California osariigis toimunud meeleavaldused olid valdavalt siiski rahumeelsed ning sajad protestijad takistasid vaid liiklust.

Chicagos marssis umbes 200 inimest, kes avaldasid kohtuotsuse vastu meelt.

Sajad protestijad kogunesid ka New Yorgis Times Square’i väljakul ning skandeerisid «Õiglus Trayvon Martinile!».

Miamis kogunes üle 200 meeleavaldaja, kes hoidsid plakateid kirjadega «Mõrva ei saa õigustada» ning «Ärge muretsege meeleavalduste pärast. Muretsege Zimmermanide pärast».

Philadelphias marssis umbes 700 protestijat, kes skandeerisid «Pole õiglust, pole rahu!».

Vabatahtliku naabrivalvurina tegutsenud Zimmerman lasi möödunud aasta veebruaris maha 17-aastase Martini. Zimmerman väitis, et tulistas enesekaitseks, kuid Martini perekonna väitel sattus nooruk ohvriks nahavärvi tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles