6000 India tulvades kadunud inimest kuulutati surnuks

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal jõudsid mussoonvihmad  Indias loodeosas Pandžabi osariigis asuvasse Jalandhari linna.
Eelmisel nädalal jõudsid mussoonvihmad Indias loodeosas Pandžabi osariigis asuvasse Jalandhari linna. Foto: SCANPIX

Ligi 6000 inimest, kes kuulutati möödunud kuul pärast äkktulvasid ja maalihkeid kadunuks, peetakse nüüd surnuks, teatasid täna ametnikud.

Teiste hulgas palverändurid ja turistid uhuti minema, kui Põhja-Indiat tabasid terveid külasid ja linnu hävitanud mussoonvihmad, teatas uudisteagentuur AFP.

Möödunud kuul kuulutati kohe surnuks ligi tuhat inimest, mitu tuhat jäi aga kadunuks. Nüüd hakatakse jätkuvalt kadunute peredele kompensatsiooni maksma.

Uttarakhandi osariigi peaminister Vijay Bahuguna sõnas, et siiani kadunud inimesed loetakse nüüd surnuks ja omastele hakatakse maksma kompensatsiooni.

«Kadunute nimekirjas on 5748 nime. Homme hakatakse nende perekondadele hüvitist maksma, kuna eeldatakse, et nad on surnud,» sõnas Bahuguna osariigi pealinnas toimunud pressikonverentsil. Ta lisas, et osariigi valitsus maksab hüvitist kohalike elanike perekondadele.

Igale lähedase kaotanud perele makstakse 500 000 ruupiat (umbes 6400 eurot), sama summa saab ka iga orvuks jäänud laps.

India sõjavägi päästis tulvade ajal kuurortlinnadest ja küladest üle 100 000 lõksu jäänud palveränduri ja turisti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles