Prantsusmaal vahistati veresauna hirmus Breiviki toetaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Vikernes 1997. aastal kohtus.
Kristian Vikernes 1997. aastal kohtus. Foto: SCANPIX

Prantsuse võimud vahistasid kurikuulsa Norra neonatsi Kristian Vikernesi, kartes, et ta plaanib Anders Behring Breiviki eeskujul massimõrva, edastas uudisteportaal The Local täna viitega Prantsuse raadiojaamale RTL.

Prantsuse terroritõrje eriüksus pidas Kesk-Prantsusmaal elava Vikernesi, hüüdnimega Varg (Hunt), kinni täna hommikul tema farmis Corrèze´i piirkonnas.

Ajakirjanduse teatel kartis Prantsuse luure, et Vikernes võib plaanida samasugust veresauna, nagu korraldas kahe aasta eest Breivik, kes tappis pealinnas Oslos ja selle lähedal järvesaarel tulistamises ja pommiplahvatuses 77 inimest.

Prantsuse siseministeeriumi teatel oli alust arvata, et Vikernes võib korraldada «ulatusliku terrorirünnaku».

Politsei sekkus pärast seda, kui Vikernesi prantslannast naine ja tema kolme lapse ema ostis hiljuti kolm vintpüssi. Naisel on relvaluba ja ta kuulub kohalikku laskeklubisse, kuid politsei kartis, et relvad hangiti muul põhjusel.

RTLi teatel otsivad võimud praegu läbi Vikernesi kodu, püüdes leida ebaseaduslikke relvi ja laskemoona. Vikernesi võidakse hoida vahi all kuni 96 tundi.

Uudisteportaali Le Point andmetel asus Vikernes elama Prantsusmaale pärast seda, kui oli ära kandnud osa 21-aastasest vanglakaristusest sõbra surnukspussitamise eest 1990. aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles