Kreeklaste enamus on avaliku sektori töökohtade kärpimisega nõus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskriisist räsitud Kreeka valmistub eesistumiseks.
Majanduskriisist räsitud Kreeka valmistub eesistumiseks. Foto: SCANPIX

Kreeklaste enamus leiab, et avaliku sektori töökohti on vaja koondada, ilmneb pühapäeval avaldatud küsitlustulemustest sammu kohta, mille parlament haldusreformi osana äsja heaks kiitis.

Küsitlus viidi läbi teisipäeval ja kolmapäeval, mil protestid koondamiste vastu haripunkti tõusid. Selgus, et 1002 kreeklasest 60,6 protsenti on avaliku sektori töökohtade vähendamise poolt ja vaid 36 protsenti vastu, ütles uuringu läbi viinud Kapa instituut.

Valitsuskoalitsiooni kahe erakonna toetajate hulgas tõusis kärpe pooldajate osakaal 70 protsendini. Kasinusmeetmete vastase opositsioonierakonna Syriza poolehoidjatest toetas plaani 47,4 protsenti.

Parlamendis vastu võetud eelnõu kohaselt kaob aasta lõpuks 25 000 töökohta, teiste hulgas koondatakse nii õpetajaid kui munitsipaalpolitseinikke.

Koondatavad saavad kaheksa kuud alandatud palka ja peavad selle aja jooksul uue töökoha leidma või võtma vastu selle, mida neile pakutakse.

Kreeka on sunnitud läbi viima põhjalikud reformid, et saada Euroopa Liidult ja Rahvusvaheliselt Valuutafondilt (IMF) kätte järjekordne osa päästepaketist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles