Patriarh Kirill: homoabielude seadustamine on apokalüptiline sümptom

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriarh Kirill Lasnamäe kiriku pühitsemisel.
Patriarh Kirill Lasnamäe kiriku pühitsemisel. Foto: SCANPIX

Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill leiab, et viimasel ajal paljudes riikides aset leidnud homoabielude legaliseerimine on «väga ohtlik apokalüptiline sümptom».

«Me oleme viimasel ajal olnud tunnistajaks paljudele kiusatustele: mõned riigid kiidavad heaks patu ja õigustavad seda seadusega,» rääkis Kirill täna Moskvas Kaasani katedraalis, vahendab ERR Uudised  ITAR-Tassi ja Lenta.ru’d.

«Samal ajal aga need, kes järgivad oma südametunnistust ja võitlevad selliste vähemuste poolt peale surutud seaduste vastu, saavad tunda repressioone,» lisas ta.

Patriarh rõhutas, et inimkond on tihti võidelnud kujuteldava vabaduse nimel, mis hiljem on toonud kaasa türannia, paljude inimeste surma ja moraalse allakäigu.

«Kui vabaduse kaudu valitakse patt, siis järgnevad sellele surm, terror ja diktatuur, mis sunnivad inimest kaotama oma isiksust ning allutama oma elu madalatele instinktidele,» ütles patriarh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles