Liibanon kahetseb Hezbollah' EL-i musta nimekirja kandmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni peaminister Najib Mikati.
Liibanoni peaminister Najib Mikati. Foto: SCANPIX

Liibanoni peaminister Najib Mikati väljendas esmaspäeval kahetsust seoses Euroopa Liidu otsusega kuulutada šiaaliikumise Hezbollah relvastatud tiib terroriorganisatsiooniks, kuid kinnitas, et Beirut säilitab suhted EL-i liikmesmaadega.

«Tegeleme selle küsimustega diplomaatilisi kanaleid pidi, kuid soovime, et EL-i riigid oleksid tutvunud põhjalikult faktidega ja kogunud täiendavat infot,» ütles Mikati. «Liibanoni ühiskond ja kõik selle osad on huvitatud rahvusvahelisest õigusest kinnipidamisest ning suurepäraste suhete säilitamisest EL-i liikmetega.»

EL-i välisministrid lisasid esmaspäevasel kohtumisel Hezbollah' sõjalise tiiva oma terroriorganisatsioonide nimistusse. Otsus oli ühehäälne, kuid mitu liikmesmaad avaldas hääletuse eel kartust, et otsus võib Liibanoni veelgi destabiliseerida. Ministrid kinnitasid kohtumisel, et EL jätkab Beirutiga poliitilisi ja majandussidemeid.

Iisraeli justiitsminister Tzipi Livni tervitas EL-i otsust. Livni sõnul näitab EL-i otsus üheselt, et Hezbollah on «terroristlik organisatsioon».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles