Emigrantide jaoks on Moskvast kallim vaid Angola pealinn

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva pilvelõhkuja küljes töötav aknapesija.
Moskva pilvelõhkuja küljes töötav aknapesija. Foto: Reuters / Scanpix

Moskva hinnati Mercer Human Resource Consultingu uuringu järgi välismaale emigreerunute jaoks kalliduselt teisele kohale, jäädes alla vaid Angola pealinn Luandale

Kalliduse määrab emigrandi jaoks muuhulgas üüriturg ning importkaubad, mis paljudes riikides võivad Lääne standardeid silmas pidades üüratult kallid olla, kirjutab RIA Novosti.

Möbleerimata kahe magamistoaga luksuskorter maksab Moskvas pea 3500 eurot kuus. Paljud tarbekaubad, mida eurooplased ja ameeriklased tavapäraseks peavad, maksavad aga Angola pealinn Luandas mitmekordselt rohkem. Samuti on Luanda puhul kallis turvalise elupaiga leidmine.

Eelmise aasta liider Tokyo kukkus jeeni odavnemise tõttu kolmandaks. Ülejäänud esikümnesse mahtuvad linnad on Tšaadi pealinn N’Djamena, Singapur, Hongkong, Genf, Bern, Zürich ning Sydney. Uuring hõlmab endas 214 linna viiel mandril ning võrdleb suhtelisi hindasid enam kui 200 kaubaartikli põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles