Valge Maja on vastu NSA tegevuse piiramisele

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja.
Valge Maja. Foto: SCANPIX.

USA presidendi administratsioon palus Kongressi, et lükataks tagasi ettepanek, mis piiraks Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) tegevust.

Sel aastal kurikuulsa PRISM jälitustegevusprogrammiga järsult meediatähelepanu kogunud NSA on seadusandjatele pinnuks silmas. Paljud neist kritiseerivad programmiga seonduvaid privaatsusprobleeme ning on asunud telefonidega seotud jälitustegevuse piire koomale tõmbama, kirjutas BBC.

President Barack Obama ning NSA esindajad toonitasid aga, et tegu on hädavajaliku terrorismivastase tegevuse vahendiga, mida ei saa emotsioonide pealt piirama hakata.

Esindajatekogu vabariiklasest kongresmen Justin Amash on välja pannud seadusparanduse, mis piiraks sellise jälitustegevuse rahastamist, millel pole konkreetse uurimistegevusega pistmist.

Ühtset arvamust parteiliinide pidi pole – nii demokraatide kui vabariiklaste seas on vastakaid arvamusi. Seadusemuudatuse üle hääletatakse täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles