USAd on tabanud relvaostupalavik

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Demokraatide kandidaadi Barack Obama võit Ühendriikide presidendivalimistel vallandas riigis relvaostupalaviku, sest ameeriklased kardavad relvaseaduse karmistamist.


Obama on avaldanud relvakandmisõigusele toetust, kuid nii tema kui asepresident Joe Biden pooldavad relvaseaduse karmistamist ning peavad oluliseks, et relvad ei satuks laste ega kurjategijate kätte.

Vaatamata võimude jõupingutustele on Ühendriikide mustal turul palju ebaseaduslikke relvi, samuti pole piisav kontroll relvaomanike üle.

Relvaseaduse karmistamine kerkis taas avalikkuse ette pärast seda, kui 88-aastane antisemiitlikult meelestatud meesterahvas avas Washingtonis asuvas Ühendriikide holokaustimuusemis valvurite pihta tule. Tulevahetuses viga saanud 39-aastane turvatöötaja suri hiljem haiglas, vigastada sai ka ründaja, kes viibib arstide järelevalve all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles