Rongiõnnetuses Hispaanias hukkus vähemalt 80 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania loodeosas Galicias Santiago de Compostela linna lähistel sai kolmapäeva õhtul rongiõnnetuses surma vähemalt 80 inimest ning üle 160 sai vigastada.

Kõik Madridist Ferroli suunas sõitnud rongi vagunid, sealjuures 8 reisijatele mõeldut, sõitsid õnnetuse tagajärjel rööbastelt maha, vahendas BBC News.

Hispaania ajalehe El Mundo andmetel oli kõige tõenäolisemaks õnnetuse põhjuseks rongi liiga suur kiirus.

Mitme tunnistaja sõnul kuulsid nad valju plahvatust. «Ma olin kodus ja kuulsin midagi, mis oli nagu välgu kärgatus. See oli väga vali ning seal oli palju suitsu,» sõnas sündmuspaiga lähedal elav Maria Teresa Ramos uudisteagentuurile AFP.

Üks tunnistaja, Ricardo Montesco kirjeldas raadiojaamale Cadena Ser, kuidas rongi vagunid avarii tõttu justkui üksteise peale kuhjusid. «Paljud inimesed olid vagunite põhjas lömastatud. Püüdsime vagunitest välja tulla, kui mõistsime, et rong põles ... ma olin teises vagunis ja seal oli tulekahju. Nägin surnukehi,» lisas ta.

Kohaliku telekanali sõnul sõitis rong suure kiiruse tõttu rööbastelt maha, kuid rongifirma pressiesindaja ütles, et praegu ei osata veel õnnetuse põhjust öelda.

Päästetöötajad leidsid rusudest 73 laipa ning neli inimest surid hiljem haiglas.

Tegu on Hispaania rängima rongiõnnetusega alates 1944. aastast. Hispaania raudteefirma Renfe kinnitusel oli rongis õnnetuse ajal üle 200 reisija.

Piirkonna omavalitsusjuht Alberto Nunez Feijoo kinnitas hukkunute arvu, kuid ütles raadiole Cadena Ser, et õnnetuse põhjuste kohta on veel liiga vara midagi öelda.

Valitsuse esindaja teatel eeldatakse praegu, et rongi rööbastelt maha sõitmine oli õnnetus, mitte rünnak või sabotaaž.

Neljapäev on kohalik püha ning tuhanded palverändurid suundusid Santiago de Compostelasse, et võtta osa sealsest festivalist. Pärast õnnetust teatas linnavõim, et kõik tänaseks kavandatud pidustused jäävad ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles