Häbistatud Bo Xilaile esitati süüdistus

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bo Xilai
Bo Xilai Foto: Financial Times

Endisele Hiina kompartei liikmele Bo Xilaile esitati süüdistus pistise võtmises, korruptsioonis ning võimu kuritarvitamises.

Endine Chongqingi linna parteijuht heideti eelmisel aastal komparteist välja, pärast skandaali Briti ärimehe Neil Heywoodi surma ümber, edastas BBC. Tema naine Gu Kailai vangistati eelmise aasta augustis, süüdistatuna ärimehe mõrvamises.

Bo mõisteti süüdi neljapäeval Shandongi provintsis, vahendas riigimeedia. Riigile kuuluva infoagentuuri Xinhua andmeil kasutas Bo oma ametipositsiooni, et võtta vastu pistist ning kantida riigi raha.

Skandaal Bo tegevuse ümber on Hiina komparteis üks viimaste aastate suurimaid, paljastades partei korruptiivse ning sisevõitlusliku olemuse.

Enne kuriteo paljastamist oli Bo tuntud kui kõva käega juht, kes rõhutas vajadust kuritegevusega võidelda ning pöörduda tagasi maoistlike väärtuste juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles