Raudteelaste streik peatab rongiliikluse Soomes

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome riikliku raudtedefirma VRi logoga vagun
Soome riikliku raudtedefirma VRi logoga vagun Foto: Wikimedia

Soome raudteelaste 24-tunnine streik algab esmaspäeva varahommikul kell 03, riikliku raudteefirma VR oletuse järgi peatub kogu rongiliiklus.


Raudteelaste ja raudteeametnike ametiühingud teatasid tööseisakust täna, vahendas

YLE

. Streik hõlmab 7500 raudteel töötavat inimest.

Raudteelaste ametiühingu esimees Vesa Mauriala rääkis, et VRi tuleb kiirete kasumite asemel arendada pikaajaliselt. Tema sõnul on ka personalipoliitika muutunud karmimaks.

Raudteekompanii kommunikatsioonijuht Hanna von Wendt tunnistas, et firmal pole esmaspäeval võimalik asendustransporti käima panna.

Tööseisak ei mõjuta pühapäeva õhtul liikuvaid nn öiseid ronge. VRi kinnitusel jõuavad need õigel ajal nii Helsingisse kui Rovaniemile. Küll aga esineb muudatusi Turusse ja Kemijärvile sõitvate rongide graafikus.

Enim puudutab raudteelaste streik linnalähirongidega liikuvaid inimesi. VRi kaugliinide juhi Ari Vanhaneni sõnul kasutab esmaspäeviti lähironge 155 000 inimest, kaugliinidel sõidab samas 35 000 ja Venemaa suunas 1000 reisijat.

VRi oletuse järgi toovad müümata jäänud piletid firmale kahju 1,5 miljonit eurot, sellele lisandub kahjum kaubavedudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles