Balkani liidrid kohtusid arutamaks ELi teemasid

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: AP / Scanpix

Kaheksa Lääne-Balkani presidenti arutasid tänavu sellises formaadis esmakordselt peetud tippkohtumisel Euroopa Liiduga seonduvaid teemasid.

Riikidevahelisele koostööle suunatud kohtumisele Sloveenias olid kutsutud kõik endised Jugoslaavia vabariigid (k.a Kosovo) ning Albaania ja Prantsusmaa, edastas AFP.

Prantsusmaa president Francois Hollande toetas uute riikide liitumist ELiga, ent lisas, et tööd on vaja teha veel riikidevahelise leppimise ning poliitiliste ja institutsionaalsete reformidega.

Horvaatiast sai 1. juulil ELi 28. liikmesriik; endise Jugoslaavia vabariigina sai 2004. aastal ELi liikmeks ka Sloveenia, lisaks kuulub Sloveenia ka eurotsooni.

Juunis astusid Serbia ja Kosovo sammu lähemale üksteisevahelises suhtluses, kui ELi vahendatud kohtumisel sõlmisid riigid heanaaberlike suhete edendamise nimel lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles