Venemaa ei anna Snowdenit USA-le välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

Venemaa ei anna USA-le välja endiselt Moskva Šeremetjevo lennujaama transiittsoonis viibivat Ühendriikide luuresaladusi lekitanud Edward Snowdenit, ütles president Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov reedel.

«Venemaa ei ole kunagi kedagi välja andnud ning ei tee seda ka tulevikus,» ütles Peskov, vastates küsimusele, kas Moskva lähenemine teistes riikides tagaotsitavate isikute küsimusele on muutunud.

Tema sõnul pingutab Kreml selle nimel, et Snowdeni afäär ei kahjustaks USA-Vene suhteid. «President on näidanud üles otsusekindlust, et suhete halvenemist vältida. Ma ei kahtle, et me suudame sellest hoiduda. Siiski võivad Snowdeni ümber aset leida uued arengud,» rääkis pressiesindaja.

Ta kinnitas, et Snowdeniga seonduv ei mõjuta Putini läbikäimise ajakava oma Ühendriikide kolleegidega. «Te näete tema ajakavast, et ta ei ole Snowdeni afääril silma peal hoidmiseks loobunud senisest päevakorrast,» märkis Peskov.

Washingtoni luuresaladuste lekitaja esitas Moskvale varjupaigataotluse 16. juulil.

Snowden  lekitas ajakirjandusele informatsiooni USA riikliku julgeolekuameti NSA salajase andmekogumisprogrammi PRISM ja muu luuretegevuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles