Bulgaarias õhitud pommi osad toodi sisse Poolast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burgase lennuvälja lähistel juhtunud plahvatuses hävinenud buss juulis 2012.
Burgase lennuvälja lähistel juhtunud plahvatuses hävinenud buss juulis 2012. Foto: SCANPIX

Mullu Bulgaarias viie iisraellase elu nõudnud terrorirünnakus kasutatud pommi osad toodi salaja riiki Poolast, edastas täna ajaleht Trud.

Seni kindlaks tegemata terrorist ja tema kaks kaasosalist toimetasid pommi detonaatori ja kaugjuhtimisseadme Bulgaariasse 28. juunil rongiga Varssavist, kirjutas ajaleht viitega uurijatele.

2012. aasta juulis hukkus Musta mere kuurordis Burgases lennujaama bussis toimunud plahvatuses viis Iisraeli turisti ja nende bulgaarlasest bussijuht. Rünnakus süüdistati Liibanoni äärmusrühmitust Hezbollah.

Plahvatuses sai surma ka rünnaku korraldaja. Üks tema kaasosalistest, Liibanonis sündinud Austraalia kodanik Meliad Farah oli isik, kes pommi Bulgaaria pinnal kokku pani.

Bulgaaria siseministeerium nimetas eelmisel nädalal pommipanija kahe kaasosalisena lisaks Farah´le Liibanonis sündinud Kanada kodanikku Hassan El Hajj Hassani. Eelmisel nädalal kirjutas ajakirjandus, et Hezbollah' relvastatud tiib maksis Farah´le ja Hassanile rünnaku eest ligi 75 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles