Türkmenistani president noomis mitut tippametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhammedov.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhammedov. Foto: Reuters / Scanpix

Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhammedov karistas noomitusega mitut tippametnikku, vahendab laupäeval riiklik meedia.

Otsuste langetamise korra eiramise eest sai noomituse asepeaminister Nazargulõ Šagulõjev, kes kureerib transpordi- ja sidevaldkonda.

Türkmeenia õhuteede juht Gurbanjaz Tirkišov sai noomituse teenistuskohustuste mitterahuldava täitmise eest ning reisijate teenindamisega tegelevate allasutuste tegevuse viletsa kontrollimise eest.

Range noomituse «tõsiste puudujääkide eest töös» sai presidendi ja valitsuse aparaadi üldosakonna juht Õklõmberdi Paromov, keda hoiatati, et ta võidakse ametist vallandada, kui ta kõiki puudujääke võimalikult kiiresti ei eemalda.

Berdõmuhammedov on sel aastal vallandanud mitmeid tippametnikke. Muu hulgas on välja vahetatud sise- ja kaitseminister.

Jaanuaris vabastati «puudujääkide tõttu töös» ametist energeetika- ja tööstusminister, sotsiaalminister ning sideminister.

Türkmenistani liider vallandas toona ka riikliku naftaettevõtte peadirektori, geoloogiakorporatsiooni juhi, turismi- ja spordikomitee esimehe, veeteede osakonnaülema, riikliku puuvillakontserni juhi, riikliku hobusekasvatuse peadirektori ning mitu kohaliku omavalitsuse juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles