Putin keelas tubakaaktsiisi järsu tõstmise ära

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa viin Viis Järve peaks nüüd Kiievis letile jõuides saama selgelt eristatava märgi oma päritolust.
Venemaa viin Viis Järve peaks nüüd Kiievis letile jõuides saama selgelt eristatava märgi oma päritolust. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini korraldusel peab tubaka- ja alkoholiaktsiisi tõstmine toimuma astmeliselt.

Riigipea sõnul on sigarettidele ja alkohoolsetele jookidele määratavad maksud tundlik valdkond, kus ei tohi äkilisi muudatusi teha, vahendas ITAR-TASS.

«Me teame endisi aegu ja seda, milleni viis võitlus alkoholiga – hakati lihtsalt samagonni ajama, denaturaati jooma,» lisas ta.

Samas kinnitas Putin, et on kursis valitsuse plaaniga tõsta aktsiisi astmeliselt, kuid mingeid täpsustusi ei lisanud.

Vene tervishoiuministeerium tegi 22. juulil ettepaneku viia tubakatoodete maksustamine Euroopa riikidega ühtsele tasemele. Ametkond valmistas ette seadusmuudatuse, mis näeb ette sigarettide aktsiisi tõstmise 2014. aastal 1200 rublani tuhande ühiku eest pluss kümme protsenti nende maksimaalsest jaehinnast.

Praeguse seisuga on maksukoodeksis kirjas nii, et 2014. aastal on sigarettide aktsiis 800 rubla tuhande ühiku kohta pluss 8,5 protsenti hinnast.

Kangete alkohoolsete jookide aktsiis oli mullu 300 rubla, tänavu aga juba 400 rubla liitri absoluutse alkoholi eest. Aastaks 2016 plaanitakse seda tõsta 660 rublani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles