Brasiilia politsei kasutas rüüstajate ohjeldamiseks pisargaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmituse Black Bloc liige São Paulos.
Rühmituse Black Bloc liige São Paulos. Foto: SCANPIX

Brasiilia märulipolitsei kasutas eile São Paulo linnas pisargaasi, et ohjeldada umbes kolmesaja meeleavaldaja vandaalitsemist, kes rüüstasid kesklinnas taas poode ja pangakontoreid.

Meeleavaldajad olid kogunenud Pinheirosi linnajaos protesteerimaks São Paulo kuberneri Geraldo Alckmini vastu ja nõudsid ühtlasi osariigi sõjaväepolitsei laialisaatmist.

Meeleavaldajate seas oli politsei andmetel mitmeid anarhistide rühmituse Black Bloc liikmeid.
São Paulo linnas rüüstas umbes 300 meeleavaldajat ka reede hilisõhtul pangakontoreid, ühtlasi süüdati tänavatel prügikaste ja blokeeriti liiklus.

Viimased protestimarsid pole aga enam kaugeltki võrreldavad võimsate rahvarahutustega, mis lahvatasid kogu riigis eelmisel kuul.

Protestijate meelepaha pälvisid korruptsioon ja Brasiilias peetavate spordivõistluste miljarditesse ulatuvad korraldamiskulud, mis nende hinnangul tuleks suunata tervishoidu, haridusse ja sotsiaalprogrammidesse. Brasiilia võõrustab 2014. aastal jalgpalli maailmameistrivõistlusi ning 2016. aastal Rio de Janeiros suveolümpiamänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles