Vanglasse jäetud USA mees sai neli miljonit dollarit kompensatsiooni

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Chong
Daniel Chong Foto: SCANPIX

San Diego tudeng Daniel Chong saab USA võimudelt 4,1 miljonit dollarit (3,1 miljonit eurot) valuraha, pärast seda, kui ta jäeti neljaks päevaks toidu ja veeta oma kongi.

2012. aastal narkoreidil kinni peetud Chong võeti toona ajutiselt vahi alla, ent ei esitatud süüdistust. «Me tuleme sulle kohe järele,» oli üks politseinik vahetult enne lahkumist lubanud, ent Chong veetis 4,5 ruutmeetrises kongis järgmised neli ja pool päeva, kirjutas BBC.

Et toidu ja veeta elus püsida, jõi ta oma uriini, ent kolmandal päeval tabasid teda hallutsinatsioonid ning ta hammustas oma prilliklaasidesse, selle käigus end tahtlikult vigastades.

Pärast päästmist viibis Chong viis päeva haiglas, kus ta taastus vedelikupuudusest, neerupuudulikkusest, krampidest ning söögitoru mulgustumisest.

Chongi sõnul arvas ta, et teda lihtsalt unustati sinna: «See tundus nagu üks väga halb õnnetus,» kirjeldas ta sündmust. APle kinnitas ta seejuures, et esimestel päevadel peksis ta ust ja karjus, et end ükskõik kellele kuuldavaks teha.

Tudengi advokaadi sõnul on DEA (Drug Enforcement Administration) tutvustamas uusi reegleid oma kinnipidamisasutustes, mille hulka kuuluvad kongide igapäevane külastamine ning kongisisesed kaamerad.

Tänaseks on Daniel Chong California ülikooli majandustudeng ning plaanib valuraha eest oma vanematele maja osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles