Strauss-Kahn: minu poliitiline karjäär on lõppenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine juht Dominique Strauss-Kahn tunnistas täna usutluses Vene televisioonile, et tema poliitiline karjäär on lõppenud ning ta töötab majandusnõunikuna.

«Poliitika on minu jaoks minevik,» ütles Strauss-Kahn telekanalile Rossija 24. «Täna töötan ma suurfirmade nõustajana paljudes riikides igas maailma nurgas - Venemaal, Aafrikas ja Ladina-Ameerikas. Püüan tööd hästi teha ja anda võimalikult täpset nõu.»

Strauss-Kahn lahkus IMF-i juhi kohalt 2011. aastal pärast seda, kui teda süüdistati vägistamises ühes New Yorgi hotellis.

Kuni skandaalini oli Strauss-Kahn soosik Prantsuse sotsialistide presidendikandidaadi kohale, kuid vägistamissüüdistus muutis tema osalemise valimistel võimatuks ja presidendivalimised võitis François Hollande.

Strauss-Kahn tunnistab seksuaalvahekorda New Yorgi hotelliteenijaga, kuid väidab, et see toimus vastastikusel nõusolekul. Pärast seda, kui toateenija oma tunnistust muutis, loobus prokuratuur süüasjast. Küll aga on IMF-i eksjuhile esitatud Prantsusmaal süüdistus sutenöörluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles