Iraani võimud kuulutasid meeleavalduse ebaseaduslikuks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraani siseministeeriumi kinnitusel on presidendivalimistel lüüa saanud reformimeelsete Mirhossein Mousavi toetajate tänaseks kavandatud meeleavaldus ebaseaduslik.


«Siseministeerium andis välja avalduse ja ütles, et meeleavalduseks pole luba antud. Sellise kogunemise korraldamine oleks ebaseaduslik,» vahendas Reuters kohalikke raadiouudiseid.

«Mõned võimuvastased jõud kavandasid meeleavaldust ja tulid lagedale väljamõeldisega, milles kinnitasid, et neil on siseministeeriumi luba,» seisis avalduses, mille kohaselt karistatakse avaliku korra rikkumist vastavalt seadusele.

Iraanis puhkesid rahutused presidendivalimiste tulemuste avalikustamise järel, sest reformimeelsete hinnangul saavutas praegune president Mahmoud Ahmadinejad valimisvõidu pettusega.

Pealinna Teherani tänavatel demonstrantide ja julgeolekujõudude vahel aset leidnud kokkupõrgete käigus on võimud vahistanud umbes 170 inimest.

Ekspeaminister Mousavi on nõudnud valimistulemuste tühistamist, kuid võimud on sellest keeldunud. Kuigi Ahmadinejadi on viimasel ajal üha häälekamalt kritiseeritud tema majanduspoliitika ja Iraani hüppelise inflatsiooni pärast, on tal kõrgema usujuhi Ali Khamenei toetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles