Moskvasse kerkis ligi 1500-le illegaalile mõeldud telklinnak

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illegaalidele loodud telklinnak endise Tšerkizovski turu territooriumil.
Illegaalidele loodud telklinnak endise Tšerkizovski turu territooriumil. Foto: SCANPIX

Vene eriolukordade ministeeriumi töötajad püstitasid Kirde-Moskvasse telklinnaku, kus kuni riigist väljasaatmiseni hakkab elama ligi 1500 illegaali.

Laagris asuvad väliköögid, tualetid ja kraanikausid. Migrantide menüüs on tatrapuder ja küpsised, ka antakse neile kuivtoidu pakke, vahendas lenta.ru.

Telklaager on mõeldud 1400 Vietnami, Egiptuse, Maroko, Süüria, Kõrgõzstani ja teiste riikide kodanikele, kes peeti kinni 31. juulil korraldatud reidi ajal. Enamus neist õmbles tuntud kaubamärke kandvaid riideid.

Migrandid saadetakse telklinnakusse vastavalt kohtu otsusele. Seda, kui kaua see laager üldse eksisteerib, pole teada.

Venemaa pealinnas ebaseaduslikult elavate migrantide kinnivõtmine leidis aset Moskva politsei reidide seeria raames. Korravalvurid alustasid nendega 29. juulil ja seda Matvejevi turul aset leidnud intsidendi tõttu, kus kähmlesid müüjad ja politseinikud, mistõttu sai üks ametnik raske peatrauma.

Vahejuhtum viis aga omakorda selleni, et Vene juurdluskomitee ametnikud kontrollivad nüüd kõiki riigi turge, et teha kindlaks, kas administratsioonil on kriminaalse taustaga sidemeid korrakaitsejõudude töötajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles