USA merejalaväe eriüksuslasest sai naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA merejalaväelased.
USA merejalaväelased. Foto: Wikipedia.org

USA merejalaväelaste eriüksuse SEAL sõdur käis paljudel salajastel missioonidel, kuid oma südames kandis ta veelgi suuremat saladust.

Chris Becki karjäär eriüksuslasena kestis 20 aastat ning ta oli missioonidel nii Vaiksel ookeanil kui Lähis-Ida konfliktipiirkondades, edastab BBC.

2003. aastal aga oli ta koos kaaslastega Iraagi sõja keskpunktis. 2011. aastal aga oli mitu Becki endist kaaslast Pakistanis Abbottabadis Al-Qaeda juhti Osama bin Ladeni tabamisoperatsioonil.

Mõistetavatel asjaoludel ei saanud mees rääkida, kelleks ta ennast tegelikult peab. Nimelt pidas ta end lapseeast alates hoopis naiseks.

Salamissioonide ja tegeliku identiteedi varjamise tõttu ei tundnud keegi teda põhjalikult.

Beck hoidis kogu oma SEALi karjääri jooksul suu kinni, sest sellega oleks ta rikkunud kehtivaid usalduse, relvavendluse ja ühtsuse reegleid.

Alles pärast eriüksusest välja astumist sai ta avalikustada, kelleks ta end tegelikult peab.

Ta riputas endast internetti pildi ja teksti: «Võtan nüüd kõik maskid maha ja näitan, kes ma olen tegelikult – naine».

Becki endised eriüksuslastest kaaslased ei suutnud uskuda oma silmi, kui nad nägid LinkedIn profiilipildil naist, kellel olid pikad juuksed.

Chris Beckist sai Kristin Beck.

Becki sõnul ei hakatud teda kiusama, vaid endised kaaslased olid väga mõistvad. Neid ei heidutanud see, et järgmisel SEAL aastakokkutulekul on Beck naisena, kandes seelikut.

«SEAL tiimikaaslased sõnasid, et tegin 20 aastat suurepärast tööd. Nad ei mõista minu muutust, kuid toetavad mind,» selgitas Beck.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles