Livni: rahukõnelused Palestiinaga jätkuvad augusti teisel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli justiitsminister ja pealäbirääkija Tzipi Livni.
Iisraeli justiitsminister ja pealäbirääkija Tzipi Livni. Foto: SCANPIX

Lähis-Idas alustatakse augusti teisel nädalal Iisraeli-Palestiina rahukõneluste järgmise vooruga, teatas Iisraeli pealäbirääkija ja justiitsminister Tzipi Livni täna.

«Me jätkame Washingtonis alustatud diskussiooni augusti teisel nädalal ja kõnelused leiavad aset Lähis-Idas,» ütles Livni Iisraeli telekanalile Channel 10.

Tema sõnul peetakse kõnelusi vaheldumisi Iisraeli ja Palestiina territooriumil ning 104 palestiinlasest vangist esimesed vabastatakse juba enne kõneluste jätkumist.

Vastates telejaama küsimusele, kas osapooled suudavad kinni pidada Palestiina läbirääkija Saeb Erakatiga sõlmitud kokkuleppest jõuda rahuleppeni üheksa kuuga, jäi Livni ettevaatlikuks.

«Kui kaheksa kuu pärast näeme, et leppe sõlmimine on lähedal ja vajame rohkem aega, siis me jätkame. Aga kui diskussioon ei ole tõsine, saame me sellest aru juba kuu ajaga,» lausus ta.

Kolmapäeval ütles Livni, et selle nädala alguses Washingtonis peetud «rahukõneluste esimene voor oli julgustav».

Lähis-Ida rahukõnelused jätkusid sel nädalal Washingtonis pärast kolmeaastast vaheaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles