Lukin toetab Bolotnaja kohtuasjas süüdi mõistetute amnesteerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene inimõigusvolinik Vladimir Lukin tutvumas illegaalidele püstitatud telklinnakuga endisel Tšerkizovski turul.
Vene inimõigusvolinik Vladimir Lukin tutvumas illegaalidele püstitatud telklinnakuga endisel Tšerkizovski turul. Foto: SCANPIX

Rasedatele naistele, teatud ärimeestele ja Bolotnaja väljaku kohtuasjas kinnipeetutele tuleks anda amnestia, ütles Vene inimõigusvolinik Vladimir Lukin.

«Ma toetan täielikult amnestiat. Väga tõsiste juhtumite korral võib olla küll erandeid, kuid üldiselt ma toetan rasedatele naistele armuandmist,» lausus Lukin eile ajakirjanikele.

Voliniku sõnul tuleks tema arvates armu anda ka teatud osale ärimeestest ja nn Bolotnaja kohtuasjas vangi mõistetud meeleavaldajatele.

«Selle üle, millistele ärimeestele [armu anda], peab otsustama riigiduuma,» lisas ta.

Vene opositsioon korraldas 2012. aasta 6. mail, president Vladimir Putini ametissevannutamise eelõhtul, Moskva kesklinnas Bolotnaja väljakul 50 000 osavõtjaga suurmeeleavalduse.

Miiting muutus vägivaldseks ning puhkesid kokkupõrked protestijate ja politsei vahel. Kokku peeti kinni 400 inimest. Vene võimud alustasid seoses juhtunuga kriminaalasja seaduste alusel, mis puudutavad massirahutustele üleskutseid ja vägivalda võimuesindajate suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles