Hobuselihaskandaal tõi Soomes kaasa tarbijahuvi kasvu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Hobused
Hobused Foto: SCANPIX

Pool aastat tagasi Euroopas möllanud hobuselihaskandaal tutvustas kõnealust liha soomlastele ja nüüd on tarbijad lihatoodete osas targemad, osates nõuda erilisi tooteid ja nende seas ka hobuseliha.

Soome toiduainetetööstuse turvalisuse amet leidis talvel hobuseliha toodetest, kus seda ei pidanud olema, vahendas yle.fi. Sellest sai alguse skandaal, mis ühtedele tegi nalja, teisi aga ärritas.

Skandaal puudutas ka Liperi vallas tegutsevat lihatööstust Karelian Lihajaloste, mille kebabi liistakutest leiti hobuseliha. See tõi kõnealuse liha taas soomlaste teadvusesse ja nüüd osatakse seda juba ka küsida.

Tegevjuhi Sami Puustineni sõnul võeti Hepo grillvorst taas tootmisesse, hästi lähevad kaubaks ka külmsuitsuliha ja hakkliha. «Ehk siis kõmu suurendas nõudlust,» summeeris ta.

Aastal 2012 söödi Soomes 2500 tonni hobuseliha, millest valdav osas toodi sisse välismaalt.
Karelian Lihajaloste on saanud oma toodete jaoks vajalikud lihakogused kätte Turu kandist.

Märksõnad

Tagasi üles