HRW: Süüria raketid tapsid sadu tsiviilisikuid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakutes kannatada saanud hooned Aleppos
Rünnakutes kannatada saanud hooned Aleppos Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch’i (HRW) täna avaldatud raportis seisab, et Süüria armee on mässulistega võideldes ballistilisi rakette rahvarohketesse linnadesse tulistanud, mille tagajärjel on sadu tsiviilisikuid hukkunud.

Organisatsiooni sõnul uurisid nad veebruarist juulini üheksat raketirünnakut, mis tapsid vähemalt 215 inimest, nendest pooled lapsed, kirjutab uuridteagentuur AP.

Värskeim HRW poolt uuritud rünnak leidis aset Aleppo provintsis 26. juulil ning selles hukkus 33 inimest, nendest 17 olid lapsed.

HRW aktivistid külastasid seitset sündmuspaika üheksast, kuid ei leidnud sealt sõjalisi sihtmärke. HRW vanemuurija Ole Solvang sõnas, et raketirünnakute puhul on hävitava mõju tõttu võimatu tsiviilisikutel ja sõduritel vahet teha.

«Isegi, kui piirkonnas on võitlejaid, pole võimalik neid täpselt tabada ning rünnakud on mõndadel juhtudel laastavalt kohalikele elanikele mõjunud,» ütles Solvang avalduses.

HRW kutsus üles president Bashar al-Assadi valimatuid rünnakuid lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles