Briti majandus näitab võimsa taastumise märke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Suurbritannia lipp ja Big Ben Londonis.
Pildil Suurbritannia lipp ja Big Ben Londonis. Foto: SCANPIX

Suurbritannia majanduse taastumine võtab üha tahkema kuju. Pärast aastatepikkust teiste suurmajanduste sabas sörkimist näitavad eile avaldatud andmed, et saareriik sammub – vähemalt esialgu – esirinnas.

Teenustesektori aktiivsus, mis moodustab üle kolme neljandiku Briti majandusest, kasvas juulis kiiremini kui ühegi teise juhtiva majanduse puhul.

Ostujuhtide üldindeks (PMI), mis arvestab ka tootmise väljavaateid, oli samuti maailma parim: juulikuine näit 59,5 – tublisti üle 50, mis märgib tegevuse laienemist – on kõrgeim tase alates indeksi kasutuselevõtust enam kui 15 aastat tagasi.

Muljetavaldava PMI valguses spekuleerivad analüütikud, et teises kvartalis 0,6 protsendi jagu kosunud Briti majandus kasvab suvel kiiremini.

Mõned ongi juba tõstnud SKT prognoose, kannustatuna teenuste PMI kõiki ootusi ületavast 60,2 tasemest, mis on enam kui kuue ja poole aasta rekord.

Kõik viitab sellele, et teenustesektori aktiivsus jääb tugevaks ka edaspidi: tegemist ootavate tööde nimekirjad on pikimad alates 2000. aasta veebruarist.

Uute tellimuste lisandumise tempo oli nii kiire viimati 2006. aasta lõpus.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles