Soomes süüdistatakse nelja eestlast pangakaartide kopeerimises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes süüdistatakse nelja eestlast pangakaartide kopeerimises
Soomes süüdistatakse nelja eestlast pangakaartide kopeerimises Foto: SCANPIX

Soomes esitati süüdistus neljale eestlasele, keda süüdistatakse pangakaartide kopeerimises ja võltskaartide kasutamises.

Autode tankimisel kasutatud kaartide kopeerimises süüdistatavad mehed olid eile Vantaa kohtus, kus nad eitasid enamikku süüdistustest, edastab Helsingin Sanomat. 

Mehed tegelesid panga- ja krediitkaartide ebaseadusliku kopeerimisega Sipoos St1 tanklas selle aasta märtsis.

Ringkonnaprokurör Veera Hammarström nõudis neljale mehele vanglakaristust. Veel on viies süüdistatu, keda ei olnud võimalik kohtusse tuua.

Kaks kohtu alla antut tunnistasid, et nad kasutasid infokopeeringuga pangakaarte Soomes, Rootsis, Taanis, Saksamaal ja Poolas.

Need kaks meest eitasid osasid nende vastu esitatud süüdistusi, öeldes et nad ei teadnud, et tegemist on võltskaartidega. Prokuröri sõnul ei saa seda uskuda.

Kaks ülejäänud Eesti päritolu meest eitasid kuriteos osalemist. Üks neist meestest on ehitusettevõtja, kelle arvutis uurimise käigus leiti pangakaartide magnetriba andmeid.

Prokuröri sõnul oli mehel olemas arvutiprogramm, mille abil edastati kaartidel olev info võltskaartidele. Mees oli tellinud ka kaartide võltsimiseks ja valmistamiseks lisaseadmeid.

See mees eitas kohtus, et ta arvutis midagi ebaseaduslikku oleks. Tema sõnul kasutasid ta arvutit paljud teised. Lisaseadmete hankimist põhjendas ta sellega, et ehitusobjekti tööliste jaoks oli vaja valmistada läbipääsukaarte.

Prokuröri sõnul kopeerisid mehed vähemalt 31 oma autot tankinud isiku panga- ja krediitkaardi magnetribal oleva informatsiooni ja siirdasid selle enda nimel olevatele pangakaartidele.

Mehed tegid sisseoste, mille eest tasu läks maha Sipoos autot tankinute kaartidelt.

«Rahaline kahju on 40 000 eurot,» sõnas prokurör Hammarström.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles