Londonis tabati 19 aastat jooksus olnud itaallasest maffiaboss

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseministeeriumi pressiosakonna avaldatud foto maffiabossist Domenico Rancadorest.
Itaalia siseministeeriumi pressiosakonna avaldatud foto maffiabossist Domenico Rancadorest. Foto: SCANPIX

Londoni politseinikud võtsid kinni 64-aastase maffiabossi Domenico Rancadore, kes on hoidnud õigusmõistmise eest kõrvale 19 aastat.

Mees võeti eile kinni majast, kus ta elas koos inglannast abikaasa ja kahe lapsega. Operatsioon õnnestus Briti ja Itaalia politseinike koostöö tulemusel, vahendas AFP.

Rancadoret peeti Sitsiilia maffiagrupi Cosa nostra üheks võtmefiguuriks Palermos aastail 1987-1995. Maffias tunti teda hüüdnime Õpetaja all.

Vastavalt vahistamiskäsule ootab teda Itaalias ees seitsme aasta pikkune vangiustus maffiastruktuuridega seotud tegevuse eest.

Itaalia võimud kuulutasid ta tagaotsitavaks 1994. aastal. Tal õnnestus riigist põgeneda ja taotleda Suurbritanniast alaline elamisluba.

Itaalia meedia andmetel juhtis ta Ühendkuningriigis edukalt ühte reisibürood.

Aastal 1998 väljastati tema kohta rahvusvaheline tagaotsimisorder. Itaalia siseministeerium lisas Rancadore õigusmõistmise eest kõrvale hoidvate ohtlike itaallaste nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles