Džunglist leiti kaks Vietnami sõja ohvrit

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami loodus
Vietnami loodus Foto: SCANPIX

Kesk-Vietnami asuvast džunglist leiti 82-aastane Ho Van Thanh ja tema 41-aastane poeg Ho Van Lang, kes jäid kadunuks Vietnami sõja (1959-1973) ajal.

Viimati nähti Ho Van Thanhi 1973. aastal õhurünnaku ajal, kirjutas kohalik ajaleht Dan Tri.

Ameerika Ühendriikide lennukid pommitasid tookord küla, kus ta oma perega elas. Üks pommidest kukkus nende majale, tappes pereema ja kaks last.

Ho Van Thanh jooksis siis oma väikse pojaga metsa, kus elas tsivilisatsioonist eemale hoides siiani. Thanh ja Lang hoidsid endal eluvaimu sees loomade küttimise ja taimede ning metsaandide söömisega.

Isa suutis kõneleda veidi ühte kohalikku dialekti, kuid poeg teadis vaid mõnd üksikut sõna, rääkis Quang Ngai provintsi ametnik meediale.

Isa ja poeg leiti üles, kui kaks lähedasest külast pärit inimest läks 40 kilomeetri kaugusele metsa küttepuid hankima ja märkas seal puidust majakest ja selle kahte elanikku.

Ho Van Thanh kohtus üle 40 aasta oma poja Ho Van Triga. «Mu isa on väga nõrk ja arstid võtsid ta oma hoole alla. Minu venna tervis on hea, kuigi ta on väga kõhn,» jutustas mees, kes pommirünnaku ajal oli kuue kuune.

Than viibibki nüüd tervisekeskuses, kuid tema poeg Lang on vennapoja Ho Ven Bieni hoole all. «Minu onu ei talle öeldust eriti palju aru ja ta ei soovi süüa ega vett juua,» rääkis Bien.

«Ta on väga kurb. Ta pole midagi öelnud,» jutustas Bien. «Me teame, et ta tahab minu majast põgeneda ja metsa tagasi minna, mistõttu hoiame tal silma peal.»

Metsast leitud meeste juhtum raputas kohalikku väikest kogukonda, kus mõlemaid peeti surnuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles