Carl Bildt: Obama Rootsi-visiit oli lepitud kokku juba ammu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi välisminister Carl Bildt
Rootsi välisminister Carl Bildt Foto: SCANPIX

Rootsi välisministri Carl Bildti kinnitusel pole USA presidendi Barack Obama Rootsi-visiit seotud Vene riigipea Vladimir Putiniga kavandatud kohtumise tühistamisega.

«Teatud meediaväljaannetes püüti kangekaelselt väita, et ta (Barack Obama) otsustas Moskvasse sõitmise asemel väisata Stockholmi. Püüdsin neile märku anda, et see pole õige, kuid võttis märkimisväärselt kaua aega, enne kui isegi uudisteagentuur TT parandas selle oma vigases uudises ära,» kirjutas Bildt oma blogis.

Rootsi välisministri sõnul oli Obama võimalikku külaskäiku planeeritud pikalt. Otsus langetati ära enne, kui USA riigipea otsustas tühistada kohtumise Putiniga.

«Kui saime lõpliku teate Obama saabumisest Rootsi, siis oli selge, et tema Moskva-visiit on endiselt päevakorras. Kui see aga tühistati, nihkus Rootsi-visiit ühe päeva võrra edasi,» kirjutas ta.

USA president külastab Rootsit septembri alguses enne Peterburis toimuvat G20 riikide kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles