Liibüas tekitab paanikat muhkkatku puhang

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhkkatk.
Muhkkatk. Foto: Wikipedia.org

Liibüa tervishoiuministeeriumi kinnitusel tabas Tobruki linna lähistel asuvat küla muhkkatku puhang. Arstid on registreerinud 13 haigusjuhtu.


Kohaliku tervishoiuministri Mohamad Hijazi kinnitusel on katku ohvrid eranditult riigi idaosas asuva küla elanikud. Hijazi sõnul on olukord Egiptuse piiri lähistel asuvas asulas siiski kontrolli all, vahendas AFP.

«Tobrukist 30 kilomeetri kaugusel asuvas külas on registreeritud 13 haigusjuhtu. 11 inimest on saanud ravi ja haiglast juba lahkunud,» täpsustas Hijazi.

Kuigi Hijazi ei täpsustanud, kas haigus on nõudnud ka mõne inimelu, on Liibüa meedia teatel riigis muhkkatku tagajärjel surnud kuni kolm inimest.

Probleemi leevendamiseks on võimud alustanud elanikkonna seas ka teavituskampaaniat ning ulatuslikku puhastusoperatsiooni. Hijazi selgitas, et haiguse puhangut on mõjutanud suurenenud rottide arvukus, kes hangivad toitu elumajade lähedal asuvatest koduloomade toidukohtadest.

Maailma Tervishoiuorganisatsioon WHO on lubanud saata piirkonda oma ametnikest koosneva delegatsiooni, et olukorraga tutvuda, vahendas Reuters, mille andmetel on nakatunuid kuni 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles