Valgevene tühistas tollikontrolli Venemaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene piir.
Valgevene piir. Foto: Reuters / Scanpix

Valgevene tühistas kolmapäeval pärast nõndanimetatud piimasõja lõppemist Venemaale viivatel maanteedel päev varem kehtestatud range tollikontrolli, vahendas uudisteagentuur Interfax.


Moskva teatas eelnevalt, et Vene ja Valgevene esindajad allkirjastasid protokolli, mis näeb ette Valgevene piimatoodete tarnete peatset taastumist.

«Allkirjastati protokoll, mis rahuldab nii Valgevene kui Vene poolt,» ütles Venemaa tarbijakaitseameti juht ning riigi peasanitaararst Gennadi Oništšenko.

«Valgevene pool täidab lähiajal kõik tingimused piimatoodete dokumentatsiooni vastavusse viimisest Vene seadustega,» lisas ta.

Oništšenko kinnitusel taastuvad Valgevene piimatoodete tarned Venemaale juba neljapäeval.

«Homme hommikust algavad tarned üle Vene-Valgevene piiri,» kinnitas ta ajakirjanikele.

Vene-Valgevene piimasõda lahvatas juuni algul, kui Venemaa keelas algul osaliselt ning seejärel täielikult Valgevene päritolu piimatoodete impordi, viidates tehnilise regulatsiooni nõuete mittetäitmisele.

Vene meedia andmetel vallandus tüli seetõttu, et Valgevene eksportis Venemaale kokkulepitust enam ning Valgevene piimatoodete hea kvaliteet ja madal omahind hakkasid ohustama Vene tootjaid.

Moskva ja Minski vahel on mitu kuud kuud kasvanud pinged. Naaberriigid on ametlikult tolliliidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles