Paet: suhetes Venemaaga praktilised asjad sujuvad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva jõgi eraldab, aga ka ühendab Eestit ja Venemaad.
Narva jõgi eraldab, aga ka ühendab Eestit ja Venemaad. Foto: Caro / Scanpix

Kuigi Eestil ei ole Venemaaga lähedasi arusaamu möödunud sajandi ajaloost, sujuvad praktilised ja pragmaatilised asjad välisminister Urmas Paedi hinnangul kahe riigi vahel päris hästi.


Paet rääkis ETV saates «Terevisioon», et tema viimane, paarkümmend minutit kestnud kohtumine Venemaa kolleegi Sergei Lavroviga juuni algul Taanis Helsingøris Läänemeremaade Nõukogu välisministrite kohtumise raames kulges normaalses meeleolus ja oli «pigem positiivse tooniga», vahendab ERR uudised.

Paedi sõnul sujuvad praktilised ja pragmaatilised asjad, kui sinna mitte poliitikat sisse toppida, suhetes Venemaaga päris hästi.

«Ja on asjad, mis peamiselt tulenevad jätkuvalt eri arusaamadest minevikust - mis 20. sajandil siis ikkagi toimus ja milline see ettekujutus asjade käigust on,» rääkis Paet.

Kui on midagi on sellega seotud, siis välisministri kinnitusel ei ole kahel riigil täna väga palju lähedasi arusaamu ning sellest tulenevad ka erisused.

«Aga see ei tähenda seda, et koostöö peaks täielikult seiskuma. Seetõttu ikkagi kõik need asjad, kus mõlema poole huvi on selgelt, et asjad liiguksid - nendega tuleb minna edasi ja üritada aja jooksul lähendada positsioone ka muudes, rohkem emotsionaalsetes asjades,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles