Venezuelas pandi gripikarantiini Hispaania kruiisilaev

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Ocean Dream, mille pardal viibib vähemalt 1600 inimest.
Kruiisilaev Ocean Dream, mille pardal viibib vähemalt 1600 inimest. Foto: AP / Scanpix

Venezuelas pandi kolme meeskonnaliikme haigestumise tõttu A/H1N1 gripikarantiini Hispaania kruiisilaev Ocean Dream, mille pardal viibib kokku umbes 1600 inimest.


Kindlate haigusjuhtude tõttu keeldusid Grenada ja Barbados laeval viibivaid inimesi vastu võtmast, vahendas Reuters.

Ametivõimude kinnitusel seisab laev nüüd Venezuelas Margarita sadama lähistel merel. Sellel asuvad inimesed ei saa maale terve nädala jooksul.

Ocean Dream kuulub firmale Royal Caribbean Cruises.

«Viirus leidis kinnitust kolmel meeskonnaliikmel ja laev viibib seetõttu karantiinis kuni 24. juunini,» rääkis Venezuela tervishoiuametnik Jorge Alchaer.

Esmaspäeval põikas laev läbi Grenadast, kuid ühtegi inimest maale ei lubatud, sest mitmel olid haigussümptomeid, rääkis Grenada tervishoiuministeeriumi esindaja.

Teisipäeval pidi laev tegema peatuse Barbadosel, kuid sealse tervishoiuametniku väitel oli 43 meekonnaliikmel gripitunnused.

Andmed laevas viibivate inimeste arvu osas on agentuuridel erinevad. AP andmetel viibib seal 1219 reisijat ja 460 meeskonnaliiget. Portaali Press Association andmetel viibib laeval 759 reisijat ja 400 meeskonnaliiget. Reuters teatab 1200 inimesest.

Venezuelas on seni kinnitust leidnud 52 seagripijuhtu, kuid ükski pole seni lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles