Tšernomõrdin nimetas Ukraina presidenti romantikuks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Tšernomõrdin (vasakul) ja Viktor Juštšenko eile Kiievis, kus Ukraina liider andis Vene diplomaadile üle riikliku autasu.
Viktor Tšernomõrdin (vasakul) ja Viktor Juštšenko eile Kiievis, kus Ukraina liider andis Vene diplomaadile üle riikliku autasu. Foto: Reuters / Scanpix

Endine Venemaa suursaadik Ukrainas Viktor Tšernomõdin nimetas president Viktor Juštšenkot romantikuks, peaministril Julia Tõmošenkol soovitas lükata isiklikud suhted tahaplaanile.




«Ma austan teda (Juštšenkot) kui inimest. Me olime tuttavad juba varem. Ta on romantik, ta maalib, need on head omadused,» rääkis diplomaat pressikonverentsil Kiievis

Interfaxi

vahendusel.

«Mina ei maali, ma ei oska seda teha, aga kui joonistan, siis hoidke piip ja prillid,» lisas ta.

Tšernomõrdin rõhutas, et tundis Juštšenkot juba enne 2004. aasta presidendivalimisi. «Pidasime avameelseid vestlusi valimisteni välja,» lisas ta.

Julia Tõmošenkost rääkides mainis diplomaat, et peaminister peaks kandma pükse, kohe kaks paari korraga, sest siis ei saa ta tuult. «Nii ei tohi toimida, isiklik tuleb jätta teisele kohale. Seda ei tohi seada esiplaanile, selline on kord juba poliitika olemus,» rääkis Tšernomõrdin.

Tšernomõrdin sai Vene Ukraina suursaadikuks 2001. aastal, tänavu 11. juunil pani ta tervislikel põhjustel ameti maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles