Iraagis hukkus pommiplahvatuses 64 inimest

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakus sai surma vähemalt 50, vigastada 176 inimest ja hävis 50 maja.
Rünnakus sai surma vähemalt 50, vigastada 176 inimest ja hävis 50 maja. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Iraagis Kirkuki linnas õhkis enesetapuvõitleja laupäeval šiiamošee juures lõhkeainelastis veoki, tappes politsei- ja meditsiiniallikate andmeil vähemalt 64 inimest.


«Plahvatuse ohvrite arv on nüüdseks tõusnud 64ni,» kinnitas Iraagi tervishoiuministeeriumi esindaja Kirkukis Sabah al-Daoudi.

Rünnakus sai lisaks vigastada 202 inimest ja hävis 50 maja. Ohvrite seas on ka naisi ja lapsi.

Pealtnägijate sõnul kärgatas plahvatus hetkel, kui inimesed olid pärast keskpäevast palvust mošeest väljumas. Plahvatus tegi maatasa kümned ümbruskonna väikesed savist elumajad.

Tegemist on ohvriterohkeima rünnakuga Iraagis viimase 15 kuu jooksul.

Viimase aastaga on Iraagis vägivallatase tunduvalt langenud, kuid sunniitidest islamistid korraldavad endiselt rünnakuid USA vägede, Iraagi armee ja tsiviilelanike vastu.

Mässulised soovivad õhutada uut usuvägivalda, et õõnestada šiiidist peaministri Nuri al-Maliki valitsust.

Pea kõik USA lahingüksused lahkuvad 30. juuniks vastavalt Bagdadi ja Washingtoni vahelisele julgeolekupaktile Iraagi linnadest. Maliki hoiatas laupäeval, et esialgu võib see kaasa tuua rünnakute ägenemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles