Taani parlamendisaadikud nõuavad printsi koera magamapanekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kuningapaar: prints Henrik ja kuninganna Margrethe.
Taani kuningapaar: prints Henrik ja kuninganna Margrethe. Foto: SCANPIX

Taani avalikkuses kütab kirgi kuninganna Margrethe abikaasa prints Henriku taksikoer Evita, kirjutab Briti ajaleht The Times.

Nimelt hammustas 11-aastane peni üht auvahtkonna liiget jalast. Seepeale aga hakkasid mõned Taani parlamendisaadikud nõudma, et koer magama pandaks.

Timesi väitel süvendas see 75-aastases prantsuse päritolu Henrikus tunnet, et taanlased ei austa teda kui kuninganna abikaasat just kuigivõrd. Arvamusküsitlused näitavad, et 69-aastane kuninganna Margrethe on üks Taani kõigi aegade populaarsemaid monarhe. Ja Times oletab, et keegi ei julgeks kunagi soovitada kuninganna lemmiklooma magamapanekut.

Et kuningapaari vanem poeg, kroonprints Frederik aga järjest rohkem riigipea funktsioone üle võtab, on aastaid number kahe rolli täitnud Henrik tõrjutud kuningakoja number kolmena veelgi enam tahaplaanile ning Briti lehe väitel sellest ka masendunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles