EL-i teedel hukkus mullu 39 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusummik Londonis
Liiklusummik Londonis Foto: AP / Scanpix

Euroopa Liidus hukkus mullu toimunud liiklusõnnetustes kokku 39.000 inimest, mis langustrendist hoolimata ületab märgatavalt 2010. aastaks seatud eesmärki, selgus esmaspäeval avaldatud raportist.


Liiklussurmade arv on 2001. aastaga võrreldes kahanenud 15 400 võrra, kuid siht viia see must statistika 2010. aastaks 27 000-ni teostub praeguse vähenemistempo juures alles 2017. aastal, kirjutas Euroopa liiklusturvalisuse nõukogu (ESTC) oma aruandes.

Kõige enam on liiklusturvalisus paranenud Ida-Euroopas ja Balti riikides: Eestis ja Leedus on autoavariides hukkunute arv kahanenud 33, Sloveenias 27 ja Lätis 25 protsenti. Nende riikide liikluses surmasaanute suhtarv on aga siiski ühenduse kõrgemaid.

Raport sedastab, et surmade vähenemine on osaliselt seotud ka majanduslanguse ja kõrgete kütusehindade tagajärjel hõrenenud liiklusega.

Aruande kohaselt on turvalisimad Euroopa Liidu teed Rootsis, Hollandis, Suurbritannias ja Maltal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles