Video: suudlus haiga tõi kaasa 285 õmblust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlus haiga tõi kaasa 285 õmblust
Suudlus haiga tõi kaasa 285 õmblust Foto: Youtube

USAs Floridas sukeldusgiidina töötav Dave Marcel otsustas näidata kaaslastele, et ka haid võivad olla õrnad.

Kogenud sukeldaja Marcel oli palju kordi käinud koos turistidega Elbow korallriffide juures sukeldumas, edastab Daily Mail.

Nagu ka varasematel kordadel, kohtus rühm ka nüüd ammhaiga (Ginglymostoma cirratum).

Sellesse liiki kuuluvad haid ei käitu tavaliselt agressiivselt, vaid pigem naudivad kui neid silitatakse. Marcel otsustas siis näidata, kuidas haiga suudlemine on.

 Marcel oli ka varem haid suudelnud, kuid seekord tahtis ta katsetada midagi erilist. Enne suudlust keeras ta hai ümber. Haidel on silmad pea küljel ning Marcel ei mõelnud, et selle tõttu hai vaateväli muutus.

Ehmunud hai lõi hambad mehe näosse.

Valulik suudlus kestis mõnda aega. Siis aga võis hai tunda midagi tema jaoks ebameeldivad. Mehe arvates võis hai aru saada, et tegemist ei ole liigikaaslasega.

«Ta sõna otseses mõttes sülgas mu suust. Võimalik, et see oli ta viis öelda, et ma ei maitsenud just hästi,» selgitas mees.

Marcel vajas hai teravate hammaste tõttu 285 õmblust. Sukelduja sõnul õpetas see juhtum talle, et haisid ei tasu suudelda.

Kogu juhtum talletus videole, mille Discovery Channel avaldas oma hainädala raames.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles