Soini: Soome ei või elada laenuraha abiga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste juht Timo Soini
Põlissoomlaste juht Timo Soini Foto: SCANPIX

Põlissoomlaste esimehe Timo Soini ütles MTV3 hommikuprogrammis «Huomenta Suomi», et Soome ei või elada laenuraha toetusel.

Soinilt küsiti, et kui suur peaks olema riigi stimuleerimiseks vajalik summa.

«Ergutussüst ei lahenda probleemi kui sellist. Kuid nüüd on mõtet hoida ehitussektor töös, teede- ja laevateede ehitamine jõus, remontida elamispindu, ehitada kortereid, remontida kanalisatsioonisüsteeme. Nii umbes 300-500 miljonit eurot,» arutles ta.

Põlissoomlaste juhi arvates läheb vaja riiklikku otsust palkade osas, riik peab tegema struktuurilisi uuendusi.

MTV3 küsis ka poliitiku arvamust praeguse elustiili jätkumise kohta, kuna plaanide järgi sisaldab järgmise aasta riigieelarve enam kui 10 protsenti laenuraha.

«Niisugune elu ei saa jätkuda. Heaolu tuleb ikka inimeste töökohtade ja nende kaitsmise kaudu,» rääkis ta. «Neid kärpeid on nähtud kuni Kreeka, Hispaania ja Portugalini. See on struktuurimuutus, mis tuleb läbi teha. See tuleb viia läbi eurodes. See on suur struktuuriline muudatus. Niisugustest riikidest, mis sellega toime ei tule, tuleks vabaneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles