Türgi sulges pilootide röövimise tõttu keskused Beirutis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni sõdurid.
Liibanoni sõdurid. Foto: SCANPIX

Türgi sulges kahe Turkish Airlinesi piloodi röövimise tõttu oma kultuurikeskuse ja kaubandusesinduse Beirutis, teatas täna Türgi suursaadik Liibanonis.

Piloodid võttis reedel pantvangi rühmitus, kes nõuab, et Türgi kasutaks oma mõjuvõimu Süüria ülestõusnute üle ja nõuaks 2012. aasta mais Süürias röövitud üheksa Liibanoni šiiidist palveränduri vabastamist.

«Türgi kultuurikeskus ja kaubandusesindus Beirutis peatasid julgeoleku huvides tegevuse,» ütles suursaadik İnan Özyıldız.

Ka lennufirma Turkish Airlines büroo tegutseb senise Beiruti kesklinnahoone asemel ajutiselt Beiruti rahvusvahelises lennujaamas, lisas ta.

Türgi välisministeerium manitses pärast reedest inimröövi oma kodanikke Liibanoni sõitmast hoiduma ja soovitas neil, kes juba selles riigis on, võimaluse korral lahkuda.

Özyıldız kiitis Liibanoni julgeolekuteenistusi Beirutis Türgi huvide kaitseks rakendatud meetmete eest.

Relvastatud isikud röövisid kaks Turkish Airlines pilooti reede varahommikul rünnakus bussile, mis viis neid Beiruti lennujaama.

Inimröövi võttis omaks senitundmatu rühmitus Zuwwar Imam Ali al-Rida, öeldes, et sellega taheti avaldada survet üheksa Liibanoni palveränduri röövijatele. Rühmituse väitel on Türgi palverändurite rööviga «otseselt seotud».

Suursaadik eitab seda, tema kinnitusel ei ole Türgi «mitte kuidagi seotud Liibanoni palverändurite röövimisega» Süüria põhjaosas Azazis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles