USA väljendas sügavat muret Iisraeli asundustegevuse pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jen Psaki.
Jen Psaki. Foto: SCANPIX

USA väljendas esmaspäeval sügavat muret Iisraeli otsuse pärast jätkata asundustegevust okupeeritud aladel, kui samal ajal üritatakse taaskäivitada rahukõnelusi palestiinlastega.

«Meie poliitika ega suhtumine pole selles osas muutunud. Me ei kiida endiselt asundustegevust heaks,» ütles USA välisministeeriumi eestkõneleja Jen Psaki.

Euroopa Liit manitses esmaspäeval iisraellasi ja palestiinlasi samuti hoiduma sammudest, mis võiksid kolmeaastase vaheaja järel jätkuvaid rahukõnelusi ohustada. ELi välispoliitikajuhi Catherine Ashtoni pressiesindaja hoiatas, et Iisraeli otsus anda luba enam kui tuhande asunduskorteri ehitamiseks okupeeritud aladele võib tuua kaasa taas palestiinlaste keeldumise rahukõnelustest.

Iisrael teatas pühapäeval konkursist Ida-Jeruusalemma 793 ja mujale Läänekaldale 394 asunduskodu ehitamiseks. Samal ajal tegi Iisrael teatavaks, et enne kolmapäevaste kõneluste algust lastakse vabaks 26 palestiina vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles