Iisraeli õhutõrje blokeeris Siinai poolsaarelt tulistatud raketi

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli raketitõrjesüsteem Raudkuppel
Iisraeli raketitõrjesüsteem Raudkuppel Foto: SCANPIX

Iisraeli raketitõrjesüsteem peatas Egiptuse piiride tagant tulistatud Grad-raketi, mis oli suunatud kuurortlinna Eilati pihta.

Reutersi sõnul oli tegu islamistidega, kes lindpriidena Siinai poolsaarel paiknevad. Mässuliste endi sõnul oli tegu tagasilöögiga Iisraeli poolsele rünnakule.

Iisraeli sõjaväe sõnul pole Siinai poolsaart rünnatud ning sama kinnitasid ka egiptlased. Egiptuse sõjavägi on seevastu baase rünnanud küll, tappes aja jooksul ka 17 võitlejat.

Nii Hosni Mubaraki kui Mohamed Morsi kukutamise järel on Siinai poolsaarel islamistide aktiivsus tõusnud.

Siinai poolsaar on pärast 1979. aasta Egiptuse-Iisraeli rahulepet suuresti demilitariseeritud, ent Iisrael on sinna viimasel ajal Egiptuse vägesid lubanud, tõkestamaks relvavedu Gazasse.

Poolsaar on suur ja valdavalt elaniketa, kuid suureks peavaluks nii Egiptusele kui ta naabritele, omades ühist piiri Gaza sektoriga. Siinai poolsaart läbib ka Suessi kanal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles