USA jaemüügi hea kasv näitab majandusolukorra paranemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp
USA lipp Foto: SCANPIX

USA tarbijakulutused kasvasid juulis seitsme kuu kiireimas tempos, mis lisab lootust, et majanduse olukord paraneb, kirjutab Reuters kaubandusministeeriumi andmetel.

Kui autod, bensiin ja ehitusmaterjalid kõrvale jätta, kasvas jaekaubanduse käive juulis 0,5 protsenti. Ökonomistid olid prognoosinud 0,3-protsendilist kasvu.

Eratarbimine moodustas USA sisemajanduse koguproduktist ligi 70 protsenti. Juuli jaekaubanduse kasv oli suurim pärast detsembrit.

USA keskpank on märku andnud, et hakkab varsti kahandama rahamahu poliitikat (QE), mille kohaselt keskpank ostab kuus võlakirju 85 miljardi dollari eest. Keskpank on rõhutanud, et see e tohi majanduskasvu ohtu seada. Jaekaubanduse tugev statistika võimaldab keskpangal alustada võlakirjaostude vähendamist juba septembris, ütles WorldWideMarketsi peastrateeg Joseph Trevisani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles