Hiinas üritati grupiviisilist enesetappu

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad takistasid naist, kes üritas paar päeva tagasi Fujiani provintsis üheksakorruselise maja katuselt alla hüpata.
Päästjad takistasid naist, kes üritas paar päeva tagasi Fujiani provintsis üheksakorruselise maja katuselt alla hüpata. Foto: SCANPIX

Hiina pealinnas Pekingis üritas vähemalt kümnest inimesest koosnev rühm pestitsiidi juues enesetappu sooritada, edastas täna kohalik meedia.


Pekingi Noorte Päevalehe andmetel oli mõnel rühma liikmel seljas T-särk kirjaga «Harbini raudteebüroo», edastas uudisteagentuur AFP.

Hiina üheks suuremaks tööandjaks peetav raudteeministeerium likvideeriti märtsis ja ühendati transpordiministeeriumiga, tekitades inimestes kartusi töökohtade kärpimise osas.

Harbin asub Kirde-Hiinas, mõnes selle osas on 1990ndatel alanud riigitööstuse reformide järel tabanud krooniline tööpuudus.

Politsei ja kiirabi toimetas enesetapukatse teinud isikud haiglatesse. Ajakirjanduse andmeil leidis intsident aset teisipäeval Pekingi lääneosas asuvas suures raudteejaamas.

Ühegi ohvri surmast teateid pole. Ühe haigla esindaja kinnitas AFP-le, et nad kõik on juba koju lubatud.

Hiinas sooritas Haiguste Kontrolli ja Ennetuse keskuse 2011. aasta andmetel iga 100 000 inimese kohta enesetapu 22,23 inimest. Tegu on ühe kõrgeima näitajaga maailmas.

Pestitsiidi joomine on maapiirkondades tavapärane meetod enesetapu sooritamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles