NSA rikkus privaatsusreegleid tuhandeid kordi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA julgeolekuamet (NSA) rikkus privaatsusreegleid ning ületas oma võimu piire tuhandeid kordi viimase viie aasta jooksul, selgus eile avaldatud raportist.

Ajalehe Washington Post avaldatud dokumentidest selgub, et NSA andis oma töötajatele juhiseid USA justiitsministeeriumile esitatavate raportite muutmiseks, millega asendati mõned detailid üldiste terminitega, vahendab uudisteagentuur AFP.

Ühel juhul varjas NSA Ühendriikide elanike mittetahtlikku jälgimist. Programmeerimisvea tõttu, mis ajas segi Washingtoni suunakoodi 202 Egiptuse 20ga, jälgis NSA USA pealinnast tulevaid kõnesid. Viga ei avaldatud NSA tegevust jälgivatele töötajatele.

NSA 2012. aasta maist pärinevast siseauditist selgub, et sellele eelnenud 12 kuu jooksul oli julgeolekuamet 2776 korral loata andmeid kommunikatsioonide kohta kogunud.

Washington Posti avaldatud dokumendid pärinevad lekitajalt Edward Snowdenilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles