Egiptuse kristlased on hirmunud pärast rünnakuid kirikutele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengus kahjustada saanud kirik Minyas
Põlengus kahjustada saanud kirik Minyas Foto: SCANPIX

Egiptuse kristlased elavad hirmus pärast rünnakuid kirikutele, firmadele ja kodudele, mis nende sõnul olid endise presidendi Mohamed Morsi toetajate poolt korraldatud.

Kui politsei üleeile Morsi toetajaid Kairos laiali ajas, vastasid ründajad kõikjal riigis kirikute põlema süütamisega, kirjutab uudisteagentuur AFP.

«Inimesed on hirmunud; keegi ei julge kodust lahkuda,» ütles Sohagi linnas elav 27-aastane insener Marco.

Tema sõnul on Sohag muutunud kummituslinnaks ning ta kirjeldas, kuidas ründajad kõigepealt kirikuid süütasid ning seejärel kristlaste kodude kallale läksid.

Kohaliku valitsusvälise organisatsiooni teatel süüdati eile ja üleeile vähemalt 25 kirikut põlema ning samuti rünnati kristlaste koole, poode ja kodusid kümnes provintsis 27st.

Morsi pooldajad on tihti kristlasi 2011. aastal tagandatud president Hosni Mubaraki toetamises süüdistanud. Kristlasi rünnati aga ka sel ajal, kui Mubarak võimul oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles